Voetreflexzone-massage

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte, dat lichaam en geest volmaakt met elkaar verbonden zijn en daardoor één geheel vormen. Heel vroeger al werd voetreflexzone-massage toegepast door de Chinezen, Egyptenaren en indianen.
 

In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten, die in verbinding staan met de diverse weefsels en organen in het lichaam. Wanneer lichaam en geest niet in evenwicht zijn, worden er blokkades gevormd in de natuurlijke energiedoorstroming, waardoor lichamelijke pijn en klachten en/of ziekteverschijnselen kunnen ontstaan. Met behulp van drukpuntmassage op de voeten kunnen deze blokkades worden opgeheven, waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen. Lichaam en geest worden op deze manier in een hersteltoestand gebracht.


Voetreflexzone-massage is geen methode om een ziekte te genezen. Wel kan de mens, van pasgeboren baby tot hoogbejaarde, via deze methode gebruik maken van zijn eigen geneeskrachtige levensenergie, wat bevorderend is voor het herstel van de gezondheid.

Voetreflexzone-massage is in het bijzonder een geschikte methode voor een ieder die lichamelijke klachten heeft, welke zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door een overmaat aan stress; bijvoorbeeld maag- en darmstoornissen, spanningshoofdpijn, nek-en rugklachten, etc.
Ook nerveuze klachten als onrust, slapeloosheid en gevoelens van gejaagdheid kunnen door de ontspannende werking van voetreflexzone-massage verminderd worden.
Bij chronisch zieke mensen met veel pijnklachten, kan voetmassage door de ontspannende werking veel verlichting geven.
Pubers, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang kunnen ook veel baat hebben bij voetreflexzone-massage. Veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen stress veroorzaken, die met hinderlijke lichamelijke reacties, gepaard kunnen gaan.TERUG